Inspirerande smörrebrödtävling

Fredagen den 13:e behöver inte betyda otur. För Tuvehagens vårdboende blev det istället en turdag då de vann MatOmsorgens smörrebrödtävling.

MatOmsorgen uppmärksammade fredagen den 13:e genom en enkel smörrebrödtävling mellan de mottagningskök som får sina måltider levererade från Kungshults kök. Omsorgspersonalen i de olika mottagningsköken fick följande ingredienser att skapa läckra smörrebröd med:

  • Bakad, grov leverpastej med stekt bacon
  • Hemmastekt lättpanerad spätta med remouladsås
  • Skinkrullad med rödkål

Av detta gjorde tävlingsdeltagarna tre mycket fina smörrebröd med egenvalda brödsorter och garneringsgrönsaker. Några valde dessutom att göra ett extra smörrebröd med ost eller sill – eller både och. Fantasin flödade, det dukades fint och passande dryck serverades till delikatesserna.

Vinnare utsågs genom lottning och blev denna gång Tuvehagen flygel 2A och 2B. Utöver äran vann de dekorativa set med batteridrivna ljus som passar utmärkt till att förgylla höstmörkret med och skapa en trivsam stämning under måltiderna.

Anhörigstödet Villa Louise och Kungshults vårdboende våning 1 utsågs till tröstprisvinnare för deras fina insatser.

Vårdboendena Borgvalla och Bokliden var inte med i tävlingen, men från MatOmsorg Borgvalla fick hyresgäster istället färdigdekorerade smörrebröd med rostbiff, spätta och leverpastej med passande tillbehör.

Både tävlingen och de färdiga smörrebröden var mycket uppskattat av hyresgäster och omsorgspersonal.

Smörrebröd från stödboendet Fenix, Socialförvaltningen.

Villa Louise fick tröstpris för sina smörrebröd.