Glada toner när Seniorkören stämde upp till sång

Stolarna fylldes snabbt upp när LSS-boendet Garverigatan bjöd in Seniorkören att uppträda för hyresgästerna. Även de boende på Åbräddens vårdboende passade på att njuta av de svenska visorna som kören bjöd på under måndagens konsert.

Det var när medarbetarna på Garverigatan diskuterade aktiviteter för hyresgästerna som vårdaren Michael Arnvaller föreslog att de kunde bjuda in Seniorkören från Åstorp.

– Mina föräldrar sjunger i kören. Körledaren blev dessutom jätteglad när hon hörde att vi ville att de skulle komma hit och även uppträda för Åbrädden som det har skrivits så mycket positivt om, berättar Michael Arnvaller.

Seniorkören turnerar runt en hel del i nordvästra Skåne, men det är första gången som de uppträder på Garverigatan.

– Det brukar vara väldigt uppskattat när vi kommer och uppträder. Vi sjunger bara på svenska och låtar som många äldre känner igen och tycker om, säger Gunnel Nilsson, körledare.

En som har tagit plats längst fram i väntan på att konserten ska börja är Thomas Johannesson. Han gillar att lyssna på musik och så fort kören inleder sitt uppträdande börjar Thomas glatt att trampa takten och gunga med i melodin.

I publiken sitter även en äldre dam som bor på Åbrädden. Hon säger att hon tycker sig känna igen några av körmedlemmarna och mycket riktigt visar det sig vara gamla elever till henne som hon haft som lärare i Åstorp. Efter uppträdandet blir det ett kärt återseende med kramar och glada tillrop.

Thomas Johannesson och Ulf Sivertoft såg till att få platser längst fram inför Seniorkörens uppträdande.