Surfa, se film och läs en bok

Vill du eller dina anhöriga surfa på webben har vi fritt wifi (trådlöst internet) i många allmänna utrymmen inom våra verksamheter. Inom flera vårdboenden anordnar vi internetcaféer och har surfplattor som våra hyresgäster kan låna.

Dessutom installerar vi storbildsskärmar inom allt fler verksamheter, vilket gör att vi till exempel kan se på film tillsammans. Vård- och omsorgsförvaltningen har filmer och temalådor som våra träffpunkter, dagverksamheter, vårdboenden och verksamheter för personer med funktionsnedsättningar kan låna.

Här finns bland annat en temalåda med musik, filmer och annat kring Evert Taube, filmer av Lars Molin, olika miniserier, musikfilmer, deckare, humorfilmer, drama, temasånger kring Folkets Park, allsångsbox och mycket, mycket annat.

Anki Lind på Tågaborgs träffpunkt har hand om utlåningen. Du som arbetar inom Omsorg i Helsingborg kan kontakta henne om ni vill låna musik eller filmer till verksamheten. Filmerna kan visas inom Omsorg i Helsingborgs verksamheter som har avtal med Swedish Film.

På flera vårdboenden samarbetar vi med dagliga verksamheter som med jämna mellanrum kommer med utvalda böcker från biblioteket. Önskar du en särskild bok kan vi hjälpa till att beställa den från biblioteket.