Helsingborgs idrotts- och skolmuseer

Det finns många fina museer i Helsingborg och på helsingborg.se hittar du en lista med alla museer i staden.  Här nedan kan du läsa mer om Helsingborgs idrottsmuseum och skolmuseum.

Helsingborgs idrottsmuseum

På Helsingborgs idrottsmuseum finns det mesta och det bästa från sportens värld samlat i montrar, arkiv, böcker, bilder, föremål och allt annat som speglar stadens framgångsrika idrottsliv. Museet finns i Idrottens hus och samlingarna förvaltas av föreningen Idrottsarkivet.

Under 2015 är vård- och omsorgsförvaltningen, kultur i vården, medlem i Helsingborgs Idrottsmuseum. Det innebär att du som har någon form av omsorg eller stöd av Omsorg i Helsingborg kan gå in gratis på museet. Fritt inträde gäller även din ledsagare. När ni besöker museet ska ni skriva in er i gästboken, varifrån ni kommer och hur många personer ni är.

Öppettider: Helgfria vardagar klockan 09.00-15.00. Fri entré för kunder och ledsagare inom Omsorg i Helsingborg.

Adress: Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10.

Läs mer om Helsingborgs idrottsmuseum på deras hemsida.

Helsingborgs skolmuseum

Helsingborgs skolmuseum ligger i Östra Skolan som byggdes 1866 och som är stadens första egentliga folkskolebyggnad. Här finns mycket intressant från skolans utveckling från gångna tider till våra dagar. Tonvikten ligger på utvecklingen i Helsingborg och byarna kring staden. Museet drivs för stadens räkning av Helsingborgs skolmuseiförening.

Helsingborgs skolmuseum ligger på hörnet Bergaliden och S:t Pedersgatan. Om du behöver ramp för att komma in, är det lättast att ta ingången från S:t Pedersgatan. Inne i byggnaden är det trösklar men det finns ändå möjlighet att ta sig runt och se utställningarna.

Öppettider: tisdagar och torsdagar klockan 13.00-18.00. Fri entré för alla.

Adress: Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10.

Läs mer om Helsingborgs Skolmuseum på deras hemsida.