Frivilligverksamhet

Våra frivilligmedhjälpare, volontärer, gör värdefulla insatser och sätter guldkant på tillvaron för många äldre och personer med funktionsnedsättningar. Det kan handla om att besöka någon hemma för en pratstund, att gå en promenad tillsammans, läsa högt, besöka hundintresserade med din hund, hjälpa till på en träffpunkt eller arrangera aktiviteter på något av våra vårdboenden.

Allt bygger på frivillighet och du får gärna komma med egna idéer om vad vi kan göra. Vissa frivilligmedhjälpare har möjlighet att göra en insats varje vecka, andra en gång i månaden. Du bestämmer själv.

För att du som frivillig ska ha en grund att stå på erbjuds du en kostnadsfri introduktion i vad det innebär att vara frivillig och du får inblick i vård- och omsorgsförvaltningens verksamheter. När du har deltagit i introduktionen omfattas du även av en olycksfall- och ansvarsförsäkring.

På helsingborg.se hittar kan du läsa mer om olika volontäruppdrag inom staden och du kan anmäla ditt intresse till stadens volontärcenter.